Orthomoleculwatte?

6 november 2023

Orthomoleculwatte?

Orthomoleculair.

We hebben het allemaal al wel eens gehoord, maar wat is dat nu juist?

De term ‘orthomoleculair’ is in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. “Orthos” betekent in het Grieks  “goed”, “juist”. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen. Hiermee introduceerde hij een nieuw concept ten aanzien van de betekenis van voeding voor de gezondheid. De Orthomoleculaire Therapie is er dus op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren.

Ons lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen. Deze cellen kunnen alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cellen goed te eten krijgen, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat.

Pauling benadrukte in de eerste plaats het gebruik van goede, gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen als een essentiële aanvulling voor een optimale gezondheid.

Het mooie van orthomoleculaire therapie is dat met kleine aanpassingen grote resultaten te behalen zijn. En dat een streng dieet niet nodig is.

Aan de hand van je klachten kunnen  we nagaan welke specifieke voedingsstoffen je waarschijnlijk tekort komt. En ook welke specifieke voedingsstoffen werkzaam zijn bij bepaalde klachten. Zo kun je zelf je lichaam optimaal ondersteunen.

Orthomoleculaire voedings- en suppletie adviezen zijn aanvullend op reguliere medische behandelingen. Medicatie afbouwen gaat altijd in overleg met huisarts of specialist.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?


Orthomoleculwatte?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x