Balance Program

BALANCE PROGRAM: ONZE FILOSOFIE


Wellicht ben je heel nieuwsgierig naar waar het concept van het Balance Program vandaan komt. 


Het Balance Program bestaat al ruim 10 jaar. Tien jaar geleden waren proteïnediëten razend populair in België en Nederland. Met een klassiek proteïnedieet kan je heel veel gewicht verliezen op korte termijn. En toegegeven, voor mensen die kampen met overgewicht en beslissen dat ze die overtollige kilo's achter zich willen laten, is dat een fijn gegeven.


Wij bij RainPharma stelden ons daar wel bepaalde vragen bij. Kan het wel gezond zijn als je enkel maar 'nep-voeding' eet? Enkel shakes en enkel dieetrepen? En wat ga je dan doen als het dieet voorbij is. Grijp je dan gewoon terug naar een koffie en een croissant? Wat heb je dan geleerd? Het is wel comfortabel... maar is het niet zo dat geweldige resultaten nooit ontstaan vanuit comfortzones?


En wat met al die moeilijk verteerbare eiwitten in dat soort producten, bijvoorbeeld caseïne en gluten, wat geeft dat op langere termijn?


Maar ook het beeld dat werd geschept stoorde ons: allemaal slanke mensen die gelukkig bijten in een appel, met een stuk nep chocolade en die vrolijk dansen met centimeterlintjes. Alsof je enkel maar blij kan zijn of een goede persoon bent als je slank bent. Dat maakt de wereld er niet beter op.


Aan de andere kant: iemand die graag (heel) slank wil zijn, ook dat is een perfecte keuze. Laat ons vooral nooit oordelen over andere mensen in het algemeen. Maar uiteindelijk kan overgewicht ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Los van het feit dat je daarvoor niemand mag discrimineren, kan dat feit ook niet ontkend worden.


Op Instagram zie je vaak gezonde slanke mensen die er goed uitzien, roepen dat je gewoon wat meer moet bewegen en anders moeten eten. Wellicht niet slecht bedoeld, maar is dat niet een beetje frustrerend voor mensen bij wie het niet makkelijk is om die kilo's onder controle te houden? Omdat ze genetisch nu eenmaal zo zijn, niet weten wat te doen, de weg nog te lang is, ze er gewoon geen zin in hebben, ...


Eigenzinnig als we zijn bij RainPharma zochten we dus een compromis. We hielden de goede dingen van het proteïnedieet (tegenwoordig noemt men dat een keto-dieet) maar bleven ver weg van een foutieve beeldvorming enerzijds en een gek voedingspatroon met reepjes en koekjes, dieetchips anderzijds. Typisch RainPharma dus.


Zo ontwikkelden we de RainPharma shakes. De meest kwalitatieve eiwitten, zonder caseïne en gluten, zonder bewaarmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Sommige zonder zoetstof of met stevia, andere met zoetstof om een brugje te kunnen maken. We kunnen iemand niet meteen alles afpakken, we willen ook realistisch blijven.


We kozen ervoor om van dag 1 in te zetten op echte, pure, onbeperkte voeding en niet enkele weken puur te shaken. Vervolgens leerden we mensen dat de shakes geen vervangmaaltijden zijn. Je maaltijd zijn je overtollige vetten en de grote hoop groenten en andere pure voeding. Om het keto-proces op gang te brengen moesten we wel koolhydraten schrappen, zoals fruit bijvoorbeeld. Maar goed, dat is nu eenmaal hoe het natuurlijke biochemisch proces in ons lichaam werkt. De eiwitten dienen dus om de spiermassa te beschermen en mensen dus te behoeden voor een jojo-effect. De supplementen vormen ook een enorme meerwaarde.


Maar dat is nog niet alles. Zelfs al bescherm je de spiermassa met kwalitatieve shakes en eet je puur en onbewerkt ... is het nog altijd geen garantie dat iemand na enkele weken of maanden 'diëten' hun gewicht als vanzelfsprekend zal behouden. Daar is een gedragsverandering (andere gewoonten) en tijd voor nodig. Het duurt zeker een jaar voor je lichaam het nieuwe gewicht wil aanvaarden. Vandaar dat we werken met deel 2,  de "verzilveringsperiode" en deel 3, de "regel van twee". Meer dan 80% van het Balance Program gaat dus over begeleiden en volhouden van goede gewoontes. Het eerste deeltje, de "afslankingsperiode" is te verwaarlozen, maar wel een motiverende start. Want laat ons eerlijk zijn: als je wil vermageren (dat is meestal een positieve keuze), dan wil je er ook geen jaren over doen. Sommige mensen met een hele lange adem zouden dat kunnen, maar 99,9% van de mensen - let's be honest - wellicht niet.


Het Balance Program is dus enerzijds ontstaan vanuit een frustratie rond de aanpak van de klassieke proteïnediëten en de beeldvorming die daar vaak bij hoort. Anderzijds vanuit het feit dat mensen geholpen mogen worden als ze willen vermageren. En daar zijn wij al die jaren laten nog altijd super trots op.
 


BROCHURE BALANCE PROGRAM


De focus zou niet moeten liggen op het verliezen van kilo's maar op het streven naar een gezondere levensstijl op langer termijn.


Het Balance Program is een efficiënt afslankprogramma dat gezonde voeding, de RainPharma voedingssupplementen en bijzondere RainPharma shakes combineert met professioneel voedingsadvies van een diëtist of erkend voedingsconsulent. Door de combinatie van een efficiënte motiverende start – omdat je in het begin vrij snel al je overtollige kilo’s kwijtspeelt – en een grondige langetermijnvisie onderscheidt het RainPharma Balance Program zich meteen. Het Balance Program is “100% made in Belgium” en staat voor een gezonde totaalaanpak.


Met het Balance Program slank je verstandig af, zonder roofbouw te plegen op het lichaam, zonder honger te lijden, met respect voor je darmen en nieren. Met het RainPharma dieet is het niet moeilijk om je nieuwe gewicht te behouden. Het is een dieet voor de kritische consument, voor wie 3 of 30 kilo wil verliezen. 


Wat is het verschil met klassiek proteïnedieet?


Proteïnediëten zijn nog steeds enorm populair omwille van hun snelle gewichtsverlies. Wij geloven in de motiverende resultaten van een klassiek proteïnedieet, maar stellen ons grote vragen bij de samenstelling van de bestaande producten en de korte termijnvisie van dit soort diëten. Daarom werd het RainPharma dieet ontwikkeld. Momenteel is dit het enige gezonde alternatief dat duurzame resultaten geeft zonder risico’s voor je nieren of algemene gezondheid. De shakes van RainPharma zijn bijzonder goed samengesteld omdat ze gluten- en caseïnevrij zijn. Daardoor zijn ze darmvriendelijk. Bovendien werkt het RainPharma Balance Program met unieke orthomoleculaire voedingssupplementen die je een gezonde energieboost geven en je huidkwaliteit verbeteren. De nadruk ligt tijdens het hele dieet, vanaf de eerste dag, op gezonde voeding.


Het  is niet enkel een afslankingsdieet, maar in de eerste plaats een levensfilosofie!


Hoe verloopt het Balance Program?

Tijdens een intakegesprek van een uur krijg je alle info en producten (De RainPharma Balance Program Box + receptenboek) die je nodig hebt om met het programma te starten. De hele eerste afslankingsperiode wordt van naald tot draad besproken: we overlopen je dagschema, welke groenten je mag eten, of je vis en vlees mag eten, en zo ja wanneer, op welke momenten je de shakes moet drinken, en hoeveel. We bespreken ook je eetopties mocht je besluiten naar een restaurant te gaan, of op vakantie. Bij het intakegesprek hoort ook een eerste gewichtscontrole én vetmeting. Daarna start je met het dieet. Na tien dagen volgt er opnieuw een gewicht- en vetcontrole.

Wanneer je bijna je streefgewicht bereikt hebt, dit duurt maximum 12 weken, gaan we over naar de verzilveringsperiode. Daarin ga je geleidelijk aan weer vrij normale, gezonde voeding eten. In deze fase gelden nieuwe regels  en worden de gewichtscontroles om de week uitgevoerd. Na maximum negen weken in de verzilveringsfase ga je over naar een stabiel gewicht, waar je verder een gezond voedingspatroon aanleert en waar extra strenge controles helpen om het nieuwe gewicht te behouden.

 

DE 9 MEEST GESTELDE VRAGEN

1. Wat kost de start

Om met het Balance Program te kunnen starten, moet je een startbox aankopen. Dit is een koffer die alle producten bevat die je nodig hebt voor een vlotte start. De box bevat niet alleen RainPharma producten ter waarde van ongeveer 580 euro, maar ook gratis begeleiding tijdens de hele periode. Deze begeleiding heeft een waarde van eveneens ongeveer 500 euro, maar bij je eerste bezoek betaal je gewoon 515 euro voor de hele box, inclusief begeleiding voor een heel jaar. Bij de start van het dieet doe je dus een groot voordeel. Door met een startbox te werken, vermijden we ook enigszins dat mensen ongemotiveerd of te impulsief met een afslankingsdieet starten. Met een goed dieet starten, moet een weloverwogen beslissing zijn. Dat is ook belangrijk voor onze goede naam.

2. Wat kost het vervolg

Afhankelijk van je individuele situatie en streefdoel zal je meer of minder van onze producten moeten gebruiken. In de beginperiode zal je meer aankopen nodig hebben. Dit vermindert zeer sterk naar het einde van het dieet.

3. Wat mag ik nog eten

In het begin moet je brood en pasta (koolhydraten) even laten voor wat ze zijn, maar mag je wel regelmatig groenten, vlees, vis en eieren eten. De duur van deze periode is afhankelijk van je gewenste gewichtsverlies, maar duurt nooit langer dan twaalf weken. Vanaf de tweede periode mag je alles weer eten, behalve snoepgoed. Vanaf de derde periode volstaan zeer eenvoudige regeltjes om je nieuwe gewicht voor altijd te behouden. Tijdens je eerste bezoek krijg je trouwens een boekje met handige – en vooral lekker culinaire – recepten. Het hoeft niet op te vallen dat je op dieet bent!

4. Blijven de kilo's voor altijd weg

Het menselijk lichaam is een levend organisme. Als je je tanden laat bleken en daarna opnieuw begint te roken, zullen je tanden opnieuw verkleuren. Als je bij een pedicure eelt laat wegsnijden, moet je je voeten daarna goed verzorgen of regelmatig een nieuwe afspraak maken, of het eelt komt terug. Bij een afslankingsdieet gelden dezelfde principes. Als je weer gaat eten als voordien, moet je er rekening mee houden dat je opnieuw in gewicht zult toenemen. Dat kan niet anders. Wist je trouwens dat je lichaam ongeveer een jaar nodig heeft om aan je nieuwe gezonde gewicht te wennen? Daarom begeleiden we je een jaar lang in je nieuwe gewicht. De begeleidingsmomenten zijn inbegrepen in de aankoopprijs van de producten. Je hoeft er dus niet voor bij te betalen! Pas na een jaar kunnen wij je met een gerust hart laten gaan.

5. Is begeleiding strikt noodzakelijk

Je bent een vrij mens. De RainPharma producten zijn vrij te koop. Echter, tijdens het Balance Program zijn er strikte spelregels. En ondanks die strikte spelregels kan het toch zijn dat je niet goed afvalt. Er is dan iemand nodig die de reden opspoort en je elke keer weer op het goede spoor zet. Wij weten uit ondervinding dat wie solo slim speelt, waarschijnlijk bedrogen uitkomt.

6. Is het een goed programma

Het is waarschijnlijk weinig geloofwaardig als RainPharma zelf beweert dat ze het beste programma ter wereld aanbieden. Toch denken we daar zo over. Het is in de strikte zin geen proteïnedieet, geen koolhydraatvrij dieet, geen crashdieet,… maar een goede mix van klassieke diëtiek en nieuwe inzichten. Tegelijkertijd is de eerste periode van het programma erg motiverend door het relatief snelle gewichtsverlies. Het RainPharma Balance Program heeft dus zowel de degelijkheid op lange termijn als de aantrekkelijke snelle start.

7. Kan ik niet gewoon gaan sporten of op de voeding letten

Ja, natuurlijk. Sporten en op je voeding letten zijn de twee basisprincipes om je gewicht te controleren. Daar is iedereen het over eens. Maar wat als je enkele kilo’s teveel hebt? Veel mensen grijpen naar dieetrepen, sapjeskuren of light producten om snel van die ongezonde kilo’s af te raken. Erg gezond is dat meestal niet en de kilo’s die je verliest, komen er weer dubbel bij. Het RainPharma Balance Program is niet de enige zaligmakende oplossing om af te slanken. Maar het is wel een degelijke en motiverende methode om opnieuw een gezond gewicht te behalen.

8. Moet ik eerst mijn dokter raadplegen

Wij kunnen je daar niet toe verplichten, maar beschouwen het wel als een must. Een bloedafname en consultatie bij je huisarts geeft jou en ons de zekerheid dat je in goede gezondheid bent, zowel fysiek als mentaal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je dokter naar onze website doorverwijst, in het geval hij of zij het RainPharma Balance Program niet kent. Je dokter kan ons ook altijd raadplegen als hij of zij specifieke vragen heeft. Bovendien, indien je vooraf en tijdens het programma enkele vergelijkende bloedanalyses hebt, kunnen jijzelf en je dokter er zich van vergewissen dat dit dieet inderdaad jouw gezondheid op lange termijn ten goede komt.

9. Bestaat er geen makkelijkere versie of 'light' versie van dit dieet

Voor wie nog niet helemaal klaar is om voluit te gaan, hebben we het Smart Nutrition Project ontwikkeld. Het is een zeer eenvoudige en uiterst betaalbare versie van het originele Balance Program onder het motto ‘elke inspanning voor een gezonder gewicht telt’. Deze methode is geschikt voor wie bijvoorbeeld twee of drie kilo wil vermageren, alvorens op vakantie te gaan. Wie voor deze methode kiest, moet alleen goed weten dat hij of zij niet het Balance Program heeft gevolgd.

10 MISVERSTANDEN WEERLEGD

1. Een dieet met eiwitten belast de nieren

Het lichaam verwerkt twintig tot dertig gram eiwitten per cyclus van drie uur. Wanneer we meer eiwitten innemen, worden deze uitgescheiden door de nieren. Eiwitten zijn erg grote moleculen, en het kost de nieren enorm veel moeite om deze uit te scheiden wanneer er een overschot is. Eénmalig kan dit geen kwaad, maar als dit herhaaldelijk gebeurt over een lange periode kan dit veel schade aanrichten. Veel proteïnediëten houden geen rekening met deze grens. Dieetproducten gebruiken zonder begeleiding kan ook dit gevolg hebben. Het RainPharma Balance Program houdt zich echter aan de maximumgrens van twintig gram eiwitten per RainPharma shake, om de drie uur. Voldoende om de spiermassa volledig te beschermen en een overbelasting voor de nieren te voorkomen. Het RainPharma Balance Program is minder belastend voor de nieren dan onze dagelijkse, Belgische voeding. Een steak van 250 gram (= 50 gram eiwitten) is geen uitzondering meer in onze Bourgondische levensstijl. Het RainPharma dieet is in dat opzicht geen proteïnedieet, maar een eiwitfrequent dieet.

2. Je leert niets over gezonde voeding

Een klassiek proteïnedieet richt zich vooral op snel afvallen. Door het eten van allerlei ‘valse’ voedingsproducten die absoluut niet thuishoren in een gezonde voeding, zoals pizza, kant-en-klare gerechten, koekjes en repen, zal je afvallen. Maar eens het gewenste gewicht bereikt, herval je vaak in oude, ongezonde gewoonten, waardoor je weer zal bijkomen. Het RainPharma Balance Program werkt daarom met een tweede én een derde periode, waarin je onder begeleiding van een getrainde consulent gaat aanleren wat gezonde voeding nu juist is. Je krijgt recepten, tips en trics mee naar huis; kortom de tools om een gezonde voeding in de praktijk toe te passen. Tijdens het RainPharma Balance Program leer je alles wat je moet weten om een gezonde en slanke toekomst tegemoet te gaan.

3. Na een streng dieet kom je des te sneller weer aan in gewicht

Dit is absoluut waar. Na een streng dieet waarbij je weinig mag eten, gaat het lichaam leren om efficiënter met energie om te gaan. Wanneer je bij het bereiken van het nieuwe gewicht weer normale hoeveelheden gaat eten, zal je weer bijkomen. Dit is volstrekt normaal, zelfs al eet je supergezonde voeding na je dieet. Onder meer daarom kent het RainPharma Balance Program de verzilveringsperiode. Tijdens deze periode ga je heel stapsgewijs, over een periode van negen weken, weer over van dieetvoeding naar gezonde voeding. Dit heeft enkele voordelen. Enerzijds leer je stapsgewijs wat gezonde voeding is. Anderzijds krijgt het lichaam langzaam de kans terug te wennen aan meer energie, om zo gewichtstoename te vermijden. Dankzij de verzilvering kan je je nieuwe gewicht ook behouden.

4. Strenge dieeten bevatten zo weinig energie dat ik veel spiermassa zal verliezen

Bijna elk dieet zorgt ervoor dat je ook spiermassa verliest. Het lichaam gaat namelijk energie halen uit zoveel mogelijk reserves in ons lichaam, waaronder de spieren. Om te vermijden dat dat gebeurt, zijn er de RainPharma shakes. Wie voldoende eiwitten eet, beschermt zijn spiermassa. De kunst bestaat erin om voldoende eiwitten op te nemen, zodat je spiermassa perfect beschermd is,  maar zeker niet teveel, zodat je nieren niet belast worden.

Hoe minder energie uit je spieren wordt gehaald, hoe meer energie er uit je vetmassa zal moeten komen. En dat zijn immers de ongezonde kilo’s die we willen kwijtraken!

5. Te weinig voedsel veroorzaakt een ernstig te kort aan vitamines en mineralen

Dit is waar. Vaak is ons ‘normale’ voedingspatroon ook niet voldoende om aan de optimale dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen te komen. Waarom zou dit dan lukken met een dieet? Daarom worden tijdens het Balance Program orthomoleculaire voedingssupplementen gebruikt, met als basis Daily Boost en Mighty Night. Zij vangen allereerst mogelijke vitamine- en mineralentekorten op, maar geven ook een boost aan huid, haar en nagels. We gaan echter verder dan dat. Het is bewezen dat afslanken op korte termijn ook ongezond kan zijn. Zo worden er bijvoorbeeld toxines opgeslagen in de vetmassa. Wanneer dit vet verbrandt, komen deze toxines vrij. Wanneer dit tegen een hoog tempo gebeurt, heeft ons lichaam meer dan ooit nood aan een duwtje in de rug. De supplementen van RainPharma werden onder meer ontwikkeld om het lichaam te helpen bij deze processen, zodat het afslanken ook op korte termijn gezond wordt en blijft. Dit is dan weer de reden waarom mensen na het RainPharma Balance Program makkelijker op gewicht blijven dan bijvoorbeeld bij een klassiek proteïnedieet.

6. Een dieet met vervangproducten is ongezond

Dit is één van de hoofdredenen waarom RainPharma zich beperkt tot shakes in poedervorm. De dieetmarkt is een zeer levendige markt en tegenwoordig bestaat er  van elk voedingsmiddel een “light” of “dieet”-versie. Maar dieetproducten zijn vaak niet veel magerder dan het origineel en al zeker niet gezonder. Klassieke proteïnediëten spannen de kroon in de uitgebreidheid van hun assortiment. Deze producten zijn vaak verlaagd in koolhydraatgehalte en verrijkt met eiwitten. Wanneer je de voedingswaarde van een voedingsmiddel zo drastisch gaat veranderen, dien je allerlei stabilisatoren, kleur-, geur- en smaakstoffen toe te voegen om het product aantrekkelijk en smaakvol te houden. RainPharma gebruikt shakes, aangevuld met verse groenten en vers vlees, vis of eieren. Waarom een omelet in poedervorm maken als een verse omelet met verse tomaat, champignons en ui ook perfect in het dieet past? Bovendien hoeven wij geen bewaarmiddelen te gebruiken.

7. Je krijgt een tekort aan vezels, met constipatie als gevolg

De basis van bijvoorbeeld een proteïnedieet is het streng beperken van koolhydraten. Vezels zijn ook een vorm van (onverteerbare) koolhydraten, dus wanneer je koolhydraten beperkt, krijg je vaak ook te maken met een vezeltekort. Constipatie (verstopping) is daarom één van de vaakst voorkomende klachten bij een klassiek proteïnedieet. Bij het Balance Program is het zo dat je vanaf dag één groenten mag (moet!) blijven eten, om zo de vezelinname op een natuurlijke manier te bewaren. Daarnaast gebruiken we ook de  Fiber Powder. Dit is een vezelpreparaat, specifiek gemaakt voor de goede bacteriën in onze darm. Doordat deze niet ondervoed geraken, kunnen zij de darmflora in balans houden en op die manier het stoelgangpatroon normaliseren. Niet alleen constipatie, maar ook diarree of andere darmklachten worden hiermee verholpen.

8. Snel afvallen is ongezond voor het lichaam

Gewicht verliezen doet allerlei zaken met het lichaam: de bloeddruk normaliseert, de cholesterol- en bloedsuikerspiegel dalen, je voelt je fitter en je gewrichten worden minder belast. Op korte termijn worden er echter bepaalde processen in gang gezet die minder gezond zijn. Dit is zo bij elk dieet, maar bij “snelle diëten” gebeurt dit sneller en kan het zijn dat het lichaam moeite heeft om deze processen in juiste banen te leiden. Daarom worden er bij het RainPharma dieet méér dan enkel vitamines en vetverbranders gegeven als supplement. Elk supplement is samengesteld om je lichaam te helpen bij deze processen. High Tech AOX, bijvoorbeeld, helpt de toxines en vrije radicalen die vrijkomen uit de vet massa te isoleren en af te voeren.

9. Eiwitrijke diëten zijn cholesterol- en vetrijk

Er bestaan diëten waar je meerdere malen per dag natuurlijke eiwitbronnen eet: vlees, vis en eieren. Tot vijf keer per dag eet je een (relatief grote) portie van deze producten. Naast eiwitten bevatten zij ook echter veel kilocalorieën, (verzadigd) vet en cholesterol. Tijdens het Balance Program wordt er gemiddeld eenmaal om de twee dagen een portie vlees, vis of eieren toegelaten. Daarnaast wordt er gewerkt met zuivere proteïnesupplementen. Deze zijn niet alleen cholesterolvrij, ze bevatten ook zeer weinig vet (waarvan minder dan 1 gram verzadigd vet). Daarnaast zijn ze ook gluten- en caseïnevrij, vrij van aspartaam, polyolen, kunstmatige geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen. Om nog maar te zwijgen over hormonen en resten van medicatie in vlees en vis.

10. Het metabolisme valt helemaal stil

Niets (of zeer weinig) eten heeft inderdaad tot gevolg dat het metabolisme vertraagt, zodat je na een tijdje niet meer afvalt, ondanks dat je erg weinig eet. Tijdens het RainPharma Balance Program eet je vijf maal per dag. Daarnaast eet je elke dag twee ruime porties groenten. Dit komt gemiddeld overeen met meer dan 500 gram groenten, maar kan oplopen tot 2,5 kilo, afhankelijk van welke groenten je kiest. Regelmatig kleine porties eten is de sleutel tot het behouden van een goed werkend metabolisme. Tijdens het Balance Program valt je metabolisme niet stil. Niet vergeten dat het ‘snelle afvallen’ maar een korte periode van ons dieet uitmaakt. Het dient gewoon om je een snelle en motiverende start te geven.


 Hoe werkt het RainPharma dieet?

Het RainPharma Dieet/ Balance Program bestaat uit 3 fasen:


1. DE AFSLANKINGSPERIODE


In de eerste fase van het Balance Program, werk je aan een optimaal gewicht voor jouw lichaam. Door gezonde voeding te combineren met hulpmiddeltjes als shakes en supplementen, speel je snel je overtollige kilo’s kwijt. Dat zorgt voor een motiverende start! Na 10-14 dagen kom je de eerste keer op controle, vervolgens elke 14 dagen. Wanneer je je vooropgestelde gewicht bereikt hebt, eindigt de eerste fase. Dat kan al na één week zijn. Hoe dan ook duurt de eerste fase nooit langer dan 12 weken.


 


2. DE VERZILVERINGSPERIODE


In de tweede fase schakel je in 9 weken geleidelijk aan over op nieuwe, gezonde voeding. Tijdens de wekelijkse controles vertelt diëtiste Charlotte je voor welke voedingsmiddelen je moet opletten. Zo ontwikkel je een nieuw, evenwichtig en gezond eetpatroon en zorg je ervoor dat je gewicht stabiel blijft. Op het einde van de verzilveringsperiode stelt diëtiste Charlotte een aangepast voedingsschema op waarmee je verder aan de slag kan gaan in de laatste periode.


 


3. DE REGEL VAN TWEE


In de derde en laatste fase van het programma leer je om je nieuwe gewicht en hernieuwde vitaliteit vast te houden. Je komt elke maand langs voor een gewichtscontrole met speciale meetapparatuur. We hanteren een marge van twee kilogram vetmassa. Blijf je binnen deze marge, dan is er niets aan de hand. Ga je even uit de bocht? Dan kan je snel weer bijsturen. Een korte, iets strengere periode brengt je weer op je gewenste gewicht. Door je nieuwe gewicht een jaar lang zo weinig mogelijk te laten schommelen, past je lichaam zich fysiek aan. Zo wordt het makkelijker om in de toekomst dit gewicht te behouden.


 


Hoeveel kost het RainPharma dieet?

Voor de start van het dieet begin je altijd met een Balance Box €515.

Dat je enkel kan starten met een balace box is zeer bewuste keuze. Op die manier begint iedereen met dieet zoals het hoort (met alle supplementen, begeleiding, de juiste shakes,..) en niet snel snel. Het RainPharma Dieet begin je op een doordachte manier en onder professionele begeleiding.

Dieet advies intakegesprek    65,-

Start Rainpharma Dieet Box, gratis intakegesprek (de opvolgconsulten zin inbegrepen voor 1 jaar + alle producten voor 1 maand)    525,-


Balance Program
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x