De hype: Collageen supplementen

De hype: Collageen supplementen

Onzin of Niet

Collageensupplementen zijn hip maar zelden kunnen ze effectief zijn door de gebrekkige kwaliteit, samenstelling of veel te lage doseringen. Wat helemaal onzin is, is collageen of hyaluronzuur smeren. De huid kan collageen (een eiwit) niet opnemen. Eiwitten kunnen niet door de huid. 

Hyaluronzuur in verzorgingsproducten geeft een fijn gevoel op de huid, maar vult de reserves in het lichaam voor de volheid van de huid niet aan en heeft dus geen lange-termijn invloed op de huid. Op korte termijn draagt het ook enkel bij tot het huidgevoel.Wat zijn rimpels nu eigenlijk? 

Onze huid bevat 3 stoffen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de vorm en stevigheid ervan: collageen, hyaluronzuur en elastine. Collageen zorgt voornamelijk voor de stevigheid, hyaluronzuur voor de hydratatie en elastine voor de elasticiteit. 

Met ouder worden, wordt de afbraak van deze stoffen groter dan de aanmaak ervan. Vanaf je 30 jaar kan bijvoorbeeld je collageen-aanmaak met 1% per jaar verminderen. Hierdoor vermindert de stevigheid en elasticiteit van onze huid wat zich vertaalt in fijne lijntjes en die zo gevreesde rimpels.Anti-rimpel crèmes?

Er bestaan heel wat crèmes op basis van collageen of hyaluronzuur. Maar met smeren ga je de tekorten aan deze stoffen niet kunnen compenseren.  Deze stoffen kunnen, in tegenstelling tot de vaak gehanteerde spectaculaire beweringen niet diep opgenomen worden via de huid.

Een stevige, gladde huid bouw je voornamelijk op van binnenuit. Met kwalitatieve cosmetica kan je verder de balans van je huid ondersteunen en deze beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar de effectieve opbouw start dus echt van binnenuit.


Meer dan collageen

We hebben het altijd over collageen, maar a.a.p. bevat maar liefst 9 actieve ingrediënten die er samen voor zorgen dat dit een collageensupplement is dat écht werkt. Naast hyaluronzuur bevat a.a.p. ook MSM, glucosamine, chondroïtine, vitamine C, silicium, mangaan en koper.
Poeder

Je hebt soms collageensupplementen in capsules met geweldige claims. In een capsule of tablet kan maar een klein beetje poeder en er moeten ook allerhande hulpstoffen bij. Moest a.a.p. een formule zijn in capsules, dan heb je hiervoor minstens 32 capsules nodig. 

Wat kies jij? 1 zakje per dag of 32 capsules per dag slikken? Het zou het ook nodeloos duurder en omslachtiger maken.


Vanaf welke leeftijd?

Vanaf 30 jaar kan de collageen-aanmaak met 1% per jaar afnemen. Dit is de leeftijd om er dagelijks mee te starten.


Wat is Anti Aging Powder of a.a.p.van Rainpharma juist? 

Het Anti Aging Powder is een evenwichtige en doeltreffende formule met specifiek geselecteerde ingrediënten voor de opbouw en het behouden van een mooie huid. 


Hoe gaat dat dan? Laten we daarvoor even de ingrediënten overlopen:

  • a.a.p. bevat 10g gehydrolyseerd viscollageen. Gehydrolyseerd betekent dat het collageen-eiwit geknipt werd tot kleinere deeltjes wat de opname aanzienlijk bevordert. Je ziet heel veel supplementen met dosissen van 2, 4 of 6 g collageen. Onze dosis van 10g is een dosis werkelijk bedoeld om ook de huid te kunnen ondersteunen met extra collageen-eiwit bouwstenen.
  • Hyaluronzuur kan zeer veel water binden en helpt zo het bindweefsel om minder samendrukbaar te worden. Voldoende water drinken voor een goede hydratatie van de huid is dus ook belangrijk naast de aanvoer van de juiste bouwstenen.
  • MSM, glucosaminesulfaat en chondroïtinesulfaat zijn 3 zwavelbronnen.
  • Zwavel is essentieel voor de zwavelverbindingen die we terugvinden in de structuur van het collageen-eiwit. Verder speelt glucosamine ook een rol in de synthese van hyaluronzuur. Collageen en hyaluronzuur zijn uiteraard 2 stoffen die we graag extra willen aanvullen tijdens onze huidkuur.
  • Het mineraal silicium komt ook in grote hoeveelheden voor in ons lichaam en concentreert zich vooral in onze bindweefsels zoals in de huid, haar en nagels. Hierin speelt koper een rol bij het behoud van structureel bindweefsel in huid, haar en nagels.
  • Vitamine C ondersteunt de collageenvorming voor de normale werking van de huid, maar helpt ook om de cellen te beschermen tegen oxidatieve stress. Ook, mangaan en koper hebben deze anti oxidatieve werking.


Maar wist je dat A.A.P. ook breder inzetbaar is?

Ingrediënten als vitamine C gaan naast je huid, ook helpen bij de vorming van het collageen in je bloedvaten, botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en bindweefsels. Ons hele lichaam is namelijk een netwerk van collageen, heel wat weefsels en organen kunnen baat hebben bij wat extra collageen aanmaak. a.a.p

Hoe innemen?

Avond: Los 1 zakje A.A.P. op in een glas water voor het slapen gaan (eerst het poeder, dan pas het water). 

Je kan er ook voor kiezen om het poeder op een ander moment in te nemen. (idealiter 30 minuten voor het eten of 2 à 3 uur na het eten)

Ik raad af om het poeder te drinken in combinatie met een RainPharma eiwit shake, want dat kan het verteringsproces van de eiwitten bemoeilijken.  Door 2 eiwit-preparaten samen in te nemen wordt het knippen van de ketens complexer. 

En wanneer eiwitketens niet goed genipt zijn, kunnen de aminozuren niet goed opgenomen worden. Best spreiden dus.


Hoe lang innemen?

a.a.p. is een supplement dat genomen wordt in kuur-vorm. Idealiter ga je voor een kuur van 6 maand, deze kan je nadien uiteraard ook verlengen. 


Ga jij voor een optimaal resultaat?

Vergeet dan niet A.A.P. te combineren met Daily Boost en Mighty Nine

De vitamine B3 in Daily Boost ondersteunt het behoud van een normale huid en mangaan in Mighty Nine helpt bij de normale vorming van bindweefsel.

Verder zijn Super C Boost, High Tech AOX en Ultra Omega 3 ideale aanvullingen tijdens jouw huidkuur.  Vergeet ook zeker niet voldoende water te drinken!


Vaste promotie

Sinds de lancering van a.a.p. geven wij het hele jaar door een 5+1 gratis formule. Koop je 5 dozen dan krijgt je 1 doos gratis. Jij beslist zelf of je dat wenst te doen.   Bij bestelling op de webshop wordt deze doos automatisch bij geleverd.

Schaars

Anti Aging Powder is een ingewikkelde schaarse formule. Deze is regelmatig uit voorraad en dat zal niet snel kunnen veranderen. Bestel tijdig. Zo vermijd jij teleurstellingen!Heb je hier nog vragen over? 

Aarzel niet om me een mailtje te sturen: info@oh-lijf.be
De hype: Collageen supplementen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x